Home / Kontaktlinser for sport, skjønnhet og muligheter

 

Øynene er sjelens speil, sies det. Dette er ikke nødvendigvis sant, men det er i hvert fall et sanseorgan som blir brukt aktivt for å kommunisere og flørte. Hold øyekontakten lenge, se ned eller gi et lite blunk. Det er veldig små bevegelser i øynene som skal til for å si mye.

Et blikk sier mer enn tusen ord. Selv om det på markedet nå er utallige versjoner av stilige briller, så foretrekker fremdeles de fleste å bruke kontaktlinser når de skal pynte seg og være moteriktige.

Skiløper fra NorgeEn tynn hinne som hjelper deg å se verden

En kontaktlinse, eller ganske enkelt kontakt, er en tynn linse plassert direkte på overflaten av øyet. Kontaktlinser anses som medisinsk utstyr, og kan brukes til å korrigere synet, eller av kosmetiske eller terapeutiske grunner. Folk velger å bruke kontaktlinser av mange grunner. Estetikk og kosmetikk er ofte motiverende faktorer for folk som ønsker å unngå briller, eller ønsker å endre utseendet på øynene. Andre mennesker vil ha kontakter av funksjonelle eller optiske grunner.

Bedre sidesyn for sport

Sammenlignet med briller gir kontaktlinser vanligvis et bedre sidesyn. De samler heller ikke inn fukt som regn, snø, kondens eller svette. Dette gjør dem ideelle for sport og andre utendørsaktiviteter. Kontaktlinsebrukere kan også bruke solbriller, beskyttelsesbriller, eller andre briller etter sine valg, uten å måtte tilpasse dem med styrkeglass eller bekymre seg for kompatibilitet med briller.

Leonardo da Vinci blir ofte kreditert med å ha introdusert ideen om kontaktlinser i sin 1508 Codex i øyet, Manuell D, hvor han beskrev en metode for direkte å endre hornhinnen med makt, enten ved å senke hodet i en bolle med vann, eller ved å bruke en vannfylt glasshalvkule over øyet. Nå trenger vi heldigvis ikke legge hodet i en skål med vann for å følge moten og kunne vise frem øynene uten sjenanse. Det er alltid deilig å kunne velge å ta på seg kontaktlinser når du ønsker å pynte deg litt ekstra. Du kan oppleve verden uten det ekstra filteret som briller kan gi, og du slipper å tenke på at brillene skal måtte matche kjolen og antrekket ellers.